Ποντικοφάρμακα

Λέγοντας «ποντικοφάρμακα» εννοώ τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο των καφρομπλογκς. Κατά την δική μου αντίληψη τα χώρισα σε μεσοπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα.

Aρση της ανωνυμίας

Θεωρώ ότι το απόλυτο μέτρο που μεσοπρόθεσμα μπορεί να παρθεί είναι να νομοθετηθεί η άρση της ανωνυμίας των άθλιων αυτών blogs. Δεν μας νοιάζει τι κάνουν αλλού. Αλλού δεν έχουν τέτοια παράσιτα. Εμείς τα έχουμε. Δικό μας είναι το πρόβλημα. Θέλω εδώ να εξηγήσω ότι είμαι φανατικά υπέρ της ανωνυμίας στο blogging και την θεωρώ ακρογωνιαίο λίθο της επιτυχίας του. Είμαι blogger ο ίδιος και την διεκδικώ μέχρι κεραίας.

Είμαι όμως φανατικά εναντίον όλων όσων καπηλεύονται και διακορεύουν την έννοια του blogging μετατρέποντας τα προσωπικά ιστολόγια σε μηχανές παραγωγής γιαλαντζί ενημέρωσης, γιαλαντζί ή κλεμμένων ειδήσεων, γιαλαντζί ή κλεμμένων σχολιασμών, λεωφόρους παραβίασης κάθε ηθικού και κοινωνικού κανόνα, διάπραξης άπειρων αδικημάτων και πρόκλησης πολύπλευρων βλαβών σε ανυπεράσπιστους συμπολίτες μας.

Aπαγόρευση πρόσβασης

Ενα άλλο μέτρο που θεωρώ πολύ αποτελεσματικό μεσοπρόθεσμα είναι η απαγόρευση πρόσβασης του κοινού σε αυτές τις ιστοσελίδες. Τεχνικά γίνεται πανεύκολα, μέσω των παρόχων διαδικτυακής πρόσβασης. Οσες διευθύνσεις και να αλλάξουν, ένα κλικ υπόθεση είναι να μπλοκάρεται η κάθε διεύθυνση. Βεβαίως αυτό το μέτρο να εφαρμοστεί μόνον κατ΄αυτών που δεν θα αποδεχτούν την άρση της ανωνυμίας και θα συνεχίσουν να παράγουν γιαλαντζί ενημέρωση.

Με δυο λόγια: «H παπάς παπάς, ή ζευγάς ζευγάς» Απόφάσισε δηλαδή κύριε Παπαρογιάννη. Είτε θα διατηρείς την ανωνυμία σου και θα κάνεις blogging, θα γράφεις δηλαδή τις απόψεις σου και μόνον επί παντός του επιστητού, είτε θα παράγεις ενημέρωση αλλά επωνύμως και εξομοιούμενος με τα άλλα Media!

Eντοπισμός και σύλληψη

Θεωρώ επίσης ιδιαίτερα αποτελεσματικό τρόπο τον εντοπισμό και σύλληψη δυο-τριών από αυτούς και την παραδειγματική τους τιμωρία. Νόμοι τους οποίους έχουν παραβεί υπάρχουν, ο εντοπισμός χρειάζεται και ο εντοπισμός μπορεί να γίνει. Οχι βέβαια με τον άξονα Εισαγγελία-Σφακιανάκης-αίτημα στην Google! Αυτό κατά 99% θα καταλήξει (αν αποφασίσουν οι Αμερικανοί να τα δώσουν) σε στοιχεία τύπου ΟΝΟΜΑ:Λούκυ, ΕΠΩΝΥΜΟ:Λουκ και EMAIL: Λούκυλουκ.

Aλλιώς γίνεται ο εντοπισμός. Με high-end τεχνολογικά μέσα, τα οποία δεν διατίθενται στο εμπόριο, δεν τα έχει καν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά τα διαθέτουν κάποιες ειδικές Υπηρεσίες μας. Θέμα πολιτικής απόφασης είναι και τότε εντοπίζονται, ακόμα και αν κινούνται, μέσα σε ένα τέταρτο!

Μηνύσεις

Για να γίνει ευνοϊκό και πρόσφορο το κλίμα ώστε να παρθούν τα μέτρα που ανέφερα παραπάνω, πιστεύω ότι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα πρέπει να γίνουν και να συνεχίσουν να γίνονται κάποιες ενέργειες. Κατ’ αρχήν πρέπει να γίνονται πολλές μηνύσεις! Συνεχώς μηνύσεις, έστω και κατ’ αγνώστων. Για κάθε αδίκημα που συγκροτείται μέσω μιας οποιασδήποτε ανάρτησης ενός καφρομπλογκ, πρέπει το θύμα να υποβάλλει μήνυση. Ακόμα και αν δεν το ξέρει ότι το δικαιούται πρέπει κάποιος να τον ενημερώνει. Ούτε στοιχίζει τίποτε η μήνυση ούτε κόπο θέλει, αφού μπορεί να την υποβάλλει και στο αστυνομικό τμήμα.

Θάχουν καμμιά τύχη αυτές οι μηνύσεις; Πιστεύω πως ναι. Οταν μαζευτούν από ένα τρίκυκλο δικογραφίες για τον κάθε δημοσιοκάφρο, θα είναι πολύ δυσκολότερο σε κάποιους να αρνηθούν να δώσουν την διαταγή για τον εντοπισμό του ή για τα άλλα μέτρα που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Απαξίωση και περιφρόνηση

Να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος και να καταλάβει πως δεν πρέπει να τους δίνει σημασία. Να μην τους λαμβάνουν υπόψιν τους. Να μην ασχολούνται. Να μην απαντούν. (μόνο με μήνυση αν θίγονται). Εβλεπα προ ημερών έναν ανώνυμο «αναγνώστη» να θίγει και να απαξιώνει μεγάλο κατάστημα υπολογιστών. Αντί λοιπόν να ακούσω ότι το κατάστημα υπέβαλε μήνυση κατά του διαχειριστή του καφρομπλογκ, είδα έκπληκτος τον Διευθυντή Μάρκετινγκ να …απαντά στο Τρωκτικό! Απάντησε στον ιδιώτη, δίνοντας του οντότητα. Τον νομιμοποίησε σαν Ρομπέν των ηλιθίων! Τον αποδέχτηκε σαν Μέσο. Ειλικρινά δεν άντεξα και του τηλεφώνησα. Του εξήγησα ότι έτσι έβαλε ένα λιθαράκι στο τείχος της αλητείας που ορθώνεται μπροστά μας. Ευχομαι να το κατάλαβε.

Επαγγελματική περιθωριοποίηση

Στην μικρή μας πόλη. όλοι ξέρουμε και τον Παπαγιάννη και τον Γκόλια και τους άλλους. Ιδιαίτερα οι συνάδελφοί τους. Χωρίς να χρειάζεται να τους καταδώσουν οι ίδιοι, αρκεί να τους απομακρύνουν. Να μην τους μιλάνε. Να μην συνεργάζονται μαζί τους. Να μην τους καλούν σε εκδηλώσεις. Να θυμούνται πάντα ότι κάθε πρωΐ, αυτοί οι «συνάδελφοι» αγοράζουν τις εφημερίδες, σκανάρουν την Πανδώρα, σκανάρουν τον Βηματοδότη, σκανάρουν την Σίβυλλα σκανάρουν τα πάντα και τα παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ στο καφρομπλογκς τους.

Εγώ λοιπόν που αγόραζα δυο εφημερίδες για δύο συγκεκριμένους αρθρογράφους, τώρα δεν έχω λόγο να το κάνω!.. Με το που ξυπνώ είναι μπροστά μου, πριν κι’ απ’ τον καφέ μου!… Τζάμπα πράμα!.. (που κάποιοι όμως πλήρωσαν και κάποιοι πληρώθηκαν γι’ αυτό). Σε τι διαφέρει άραγε αυτό από την πειρατεία των mp3 ή των ταινιών και των υποτίτλων; Πειρατεία δεν είναι και αυτή;

Αυτή η σελίδα παραμένει ανοιχτή σε απαντήσεις και σχόλια. Οτι έχετε να προσθέσετε καλοδεχούμενο. Απόψεις υπέρ των κάφρων και των καφρομπλογκς, δεν γίνονται δεκτές εδώ πάντως.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: