Ανώνυμες καταγγελίες κατά πάντων

Από τι είναι γεμάτα τα καφρομπλογκς; Από καταγγελίες! Καταγγελίες κατά πάντων και για τα πάντα. Καταγγελίες εναντίον Δημοσίων Υπηρεσιών, Υπαλλήλων, καταστημάτων, επιχειρήσεων, μπουζουξίδικων, καφετεριών, εταιριών τηλεφωνίας, πλοίων, αεροπλάνων και δεν συμμαζεύεται. Αιφνιδίως στον μικρόκοσμο των τρωκτικάριων, όλοι έχουν παράπονα και όλοι επιλέγουν τις φιλόξενες σελίδες των καφρομπλογκς, για να τα εκφράσουν!

Για να μην αποτρελαθούμε… Οταν κάποιος δεν εξυπηρετήθηκε είτε έχει παράπονο, τι κάνει; Το απλούστερο βέβαια. Ζητά τον Υπεύθυνο. Διευθυντή αν πρόκειται για υπηρεσία, Αφεντικό αν πρόκειται για μαγαζί ή επιχείρηση. Αν αυτός δεν τον ικανοποιήσει, φωνάζει την αστυνομία είτε άλλη αρμόδια αρχή. Αν δεν βρει έτσι το δίκιο του (αν έχει δίκιο) πάει στο ΙΝΚΑ, πάει στον συνήγορο του Πολίτη, κάνει μήνυση, κάνει αγωγή, είτε κάνει μια καταγγελία σε μια εφημερίδα!

Τι κοινό έχουν όλοι αυτές οι ενέργειες; Οτι είναι υπεύθυνες. Οτι αυτός που θα παραλάβει την καταγγελία θα την διερευνήσει, θα την διασταυρώσει. Θα δώσει στον καταγγελόμενο το δικαίωμα να απαντήσει. Κυρίως όμως όλες αυτές οι ενέργειες γίνονται επώνυμα!

Οι σύγχρονοι όμως ανώνυμοι εκδικητές, δεν αρέσκονται στην επωνυμία, τους ενοχλεί. Αντιθέτως γράφουν ότι παπαριά τραβά η ψυχή τους και για οποιονδήποτε λόγο, χωρίς να τους απασχολεί καμμία συνέπεια, χωρίς να αισθάνονται καμμία ευθύνη, χωρίς να έχουν υποχρέωση να στηρίξουν τις καταγγελίες τους. Κυρίως όμως χωρίς λόγο! Οι καφρομπλογκερς είναι ιδιώτες χομπίστες. Το φωνάζουν και το διαλαλούν οι ίδιοι (ιδιαίτερα όταν τίθεται θέμα άρσης της ανωνυμίας τους). Κατά συνέπεια δεν έχουν κανένα μηχανισμό ούτε δικαίωμα να διασταυρώσουν οποιαδήποτε καταγγελία. Δεν έχουν καν το δικαίωμα να απευθυνθούν στον καταγγελόμενο και να ζητήσουν εξηγήσεις. Δεν ασκουν καμμιά εξουσία, δεν έχουν καν ταυτότητα, είναι ανώνυμοι!

Γιατί λοιπόν οι ανώνυμοι νεορουφιάνοι προτιμούν τα τρωκτικά για τις καταγγελίες τους; Για τον ίδιο λόγο που αναγαλλιάζει ο γύφτος! Επειδή εκεί κανείς δεν θα τον αμφισβητήσει, κανείς δεν θα τον ρωτήσει αν λέει αλήθεια. (για την ακρίβεια κανείς δεν ενδιαφέρεται αν λέει αλήθεια) Ετσι, μπορεί να βγάλει το άχτι του, να εκθέσει, να υπερβάλλει, να συκοφαντήσει, να διασύρει, να εκτελέσει «συμβόλαια«, να εξευτελίσει, να βλάψει απόλυτα προστατευμένος πίσω από το «Ανώνυμος αναγνώστης» με το οποίο υπογράφει.

Είναι δυνατόν μια τέτοια καταγγελία να ληφθεί σοβαρά υπ’ όψιν; Η απάντηση είναι σαφής. Οχι. Εφόσον γίνεται ανώνυμα και σε ένα φορέα που οντας επίσης ανώνυμος δεν φιλτράρει αυτά που δημοσιοποιεί, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί σαν καταγγελία.

Οι πρώτοι λοιπόν που δεν θα έπρεπε να δίνουν καμμία σημασία σε τέτοιες καταγγελίες, είναι οι δήθεν ανά περίπτωση καταγγελόμενοι. Το μόνο που θα έπρεπε να κάνουν σε κάθε περίπτωση είναι να υποβάλλουν μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση κατά του καφρομπλογκ, χωρίς καν να ασχοληθούν με τον «ανώνυμο καταγγέλοντα«.

Παρά ταύτα φτάσαμε στο απώτατο σημείο ηλιθιότητας. Επιχειρήσεις που δυσφημίστηκαν από ανώνυμους αναγνώστες ανώνυμου καφρομπλογκ, να απαντούν!!!! Απαντά επωνύμως ο Διευθυντής Μαρκετινγκ  μεγάλης αλυσίδας στο ανώνυμο τρωκτικό, εξηγώντας την άποψή του επί καταγγελίας κάποιου ανώνυμου αναγνώστη του!!! Νομιμοποιεί δηλαδή τον κάφρο, ρίχνει νερό στον μύλο του, τον εξισώνει με αναγνωρισμένο Μέσο, αγνοώντας και συγχωρώντας ότι αυτός ο κάφρος έχει μόλις διαπράξει ποινικό αδίκημα εναντίον της επιχείρησής του!

Αυτά όμως τα φαινόμενα είναι νοσηρά και πρέπει να εκλείψουν. Το φάρμακο είναι απλό. Η άρση της ανωνυμίας των blogs που δραστηριοποιούνται δημοσιογραφικά. Και να δούμε τότε αν θα υπάρχει έστω και μία ατεκμηρίωτη καταγγελία! Διότι σίγουρα πρέπει να εκτίθεται και να τιμωρείται ο επιχειρηματίας που έχει άδικο, αλλά πρέπει να μπορεί να δικαιωθεί και να αποζημιωθεί ο επιχειρηματίας που συκοφαντείται άδικα.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: