Λαϊκισμός παλαιάς κοπής

Παραθέτω ορισμένους αυτούσιους τίτλους και υπότιτλους των καφρομπλογκς, με σκοπό να γίνει φανερό το τι εννοώ.

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΙΣ LEXUS ΝΑ ΠΑΝΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ SUPER MARKET

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 280.000 ΕΥΡΩ ΟΕΟΟΟΟ;

ΚΥΡΙΕ ΓΕΡΟΥΛΑΝΕ ΔΕΣ ΤΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

Σας θυμίζουν κάτι; Εμένα μου θυμίζουν πρωτοσέλιδους τίτλους της πάλαι ποτέ αντιστασιακής Αυριανής (επί Ράλλη). Ιδιο στυλ, ίδιες λέξεις, ίδιος σκοπός.

Να περάσει η εικόνα του νέου Μέσου, του ρηξικέλευθου που τολμά να συγκρουστεί με το κατεστημένο, που δίνει βήμα στον κάθε ανώνυμο και τις παπαριές του, που υπερασπίζεται τον προλετάριο. Το λαϊκό Μέσο που μέσω αυτού θα μιλήσει ο φτωχός, θα καταγγείλει το μαγαζί που τον έκλεψε, θα διαπομπεύσει την γειτόνισσα που δεν τούκατσε, θα ξεφτιλίσει τον υπάλληλο που δεν τσίμπησε στο «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε;» του.

Ενα μέσον όπου ο «απόκληρος» θα γίνει συντάκτης, ρεπόρτερ και σχολιαστής, θα εισφέρει το «ρεπορταζ¨του και τις λάθρες εικόνες που θα κλέψει με το κινητό του, παραβιάζοντας κάθε έννοια προσωπικής ζωής, προς δόξαν της ιντερνετικής ανωνυμίας.

Κι΄όλα αυτά γιατί; Για να δημιουργηθεί ένα λαϊκό αντίβαρο, σε κάθε απόπειρα άρσης της ανωνυμίας του ή και δίωξής του. Να δημιουργηθούν οι καινούργιοι «Αυριανιστές«, αυτοί που λένε «νάναι καλά το τρωκτικό», «το διαβάζω είκοσι φορές την μέρα» και που αύριο θα γιουχάρουν ομοθυμαδόν τον όποιον Γερουλάνο τολμήσει να πάει αντίθετα στις επιθυμίες και στο θυμικό των «τρωκτικάριων» και θα ανακαλύψουν ότι τον βάφτισε ο Κωνσταντίνος, άρα εξοβελιστέος! Αυτοί που θα βρουν στα τρωκτικά την διέξοδο στην ροπή τους για κλειδαρότρυπες και το βασίλειο της δημοσιογραφίας του υπογαστρίου.

Δυστυχώς έχει ήδη αρχίσει να δημιουργείται αυτός ο εσμός. Θυμάστε που παλιά ακουγόταν σαν απειλή το «θα σε βγάλω στην Αυριανή«; Αργότερα το «θα σε βγάλω στον Τριανταφυλλόπουλο«; Ε, πιστέψτε με, υπήρξα αυτήκοος μάρτυς, στο Νοσοκομείο Γενηματάς, πολίτη που διακπληκτιζόμενος με Προϊσταμένη, την απείλησε μεγαλοφώνως «Θα σας ξεφτιλίσω στα blogs«. Κόβω δε ότι μου χρειάζεται πως δεν εννοούσε ούτε το blog του Αρκούδου, ούτε του Κουΐκ, ούτε του e-lawyer!…

θα μπορούσε κάποιος να αντιτάξει απόψεις περί ελευθερίας της έκφρασης και άλλες. Ομως, σε αντίθεση με την Αυριανή και τον Τριανταφυλλόπουλο που είχαν επώνυμο, τουτοι εδώ δεν έχουν. Κρύβονται θρασύδειλα και εξαπολύουν το δηλητήριό τους καλυμμένοι από την κουκούλα της ανωνυμίας. Δεν φτάνει δε που είναι ανώνυμοι, αλλά είναι ξεκάθαρα ενάντια σε κάθε έννοια δικαιϊκού συστήματος. Προκειμένου να πετύχουν τον στόχο τους, διαγράφουν και ποδοπατούν τον μισό ποινικό κώδικα.

Επειδή λοιπόν όλοι ξέρουμε τι μπορεί να κάνει ο Ελληνας όταν φορά κουκούλα, αυτή η κουκούλα πρέπει να πάψει να υπάρχει. Θέλει να λαικίζει ο κάθε Γκόλιας και ο κάθε Παπαρογιάννης; Πολύ ευχαρίστως! Αλλά επώνυμα!.. Θέλει να καταγγέλει ο κάθε Χατζηαβάτης όποιον γουστάρει μέσω των στηλών του κάθε τρωκτικού; Πολύ ευχαρίστως! Αλλά επώνυμα!..

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: