Η δίκη για τον θάνατο του μικρού Αλέξη

Μια ύπουλη ανάρτηση με περιεχόμενο που εκ πρώτης μεν όψεως φαίνεται ουδέτερο και λογικό, αλλά κρύβει φρικιαστικές διαστάσεις και αποκαλύπτει αρρωστημένες και επικίνδυνες απόψεις του συντάκτη του, αλιεύουμε σήμερα από το Τρωκτικό. Η ανάρτηση αναφέρεται στην προσεχή δίκη του Κορκονέα και στις επιφυλάξεις που έχουν διατυπωθεί κατά των δικαστών.

Η κεντρική ιδέα της ανάρτησης είναι να καθησυχάζει την μητέρα του Αλέξη, πως όποιος και αν κάθεται στην έδρα, δεν πρόκειται να γλυτώσει ο δράστης. Μέχρι εδώ τίποτε το μεμπτό δεν υπάρχει και δεν θα μας απασχολούσε καν σαν θέμα. Ομως, εντοπίζω τρία αποσπάσματα της εν λόγω ανάρτησης που με έκαναν να ανατριχιάσω:

Αυτό είναι το πρώτο απόσπασμα

Ακόμα και αν ήταν στην έδρα ο Β.Καλούσης ή η Τόνια Ηλία δεν μπορεί παρά να καταδικαστεί ο Κορκονέας. Είναι αυτό που λέμε το δημόσιο αίσθημα.

Aυτό είναι το δεύτερο.

Άσε που τον δολοφόνησε εν ψυχρώ και γιαυτό δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

και αυτό είναι το τρίτο

Αν μια στο εκατομμύριο αθωωνόταν ο Κορκονέας απλά μετά δεν θα υπήρχε…πρωτεύουσα. Θα είχε καεί. Μαζί και η Άμφισσα.

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Οτι πιο επικίνδυνο και ακραίο για μια ευνομούμενη πολιτεία υποκρύπτεται στο πρώτο απόσπασμα. «Μην ανησυχείς, θα καταδικαστεί σίγουρα. Το επιτάσσει το κοινό αίσθημα» Δηλαδή οι δικαστές δικάζουν σε στυλ Χότζα, με βάση το αν η απόφασή τους ικανοποιεί το κοινό αίσθημα και όχι με βάση τον Νόμο, την Δικονομία, τους μάρτυρες και τα στοιχεία. Αφου λοιπόν το κοινό αίσθημα διαμορφώνεται εν πολλοίς από τα ΜΜΕ και εφόσον οι αποφάσεις βγαίνουν με γνώμονα το κοινό αίσθημα, καταλήγουμε στο ότι (κατά την αντίληψη του κάφρου που το έγραψε) τα ΜΜΕ δικάζουν.

Αν διατηρείτε την παραμοκρή αμφιβολία, ιδού το δεύτερο απόσπασμα. Τον δολοφόνησε εν ψυχρώ. Τόσο απλά. Ο δημοσιοκάφρος, βαυκαλιζόμενος ότι είναι και αυτός Μέσον, φόρεσε την τήβενο, «μελέτησε» την δικογραφία και απεφάνθη για το αδίκημα και προφανώς και την ποινή. Κατα συνέπειαν η δίκη έχει απαξιωθεί εντελώς σαν διαδικασία, πρέπει να γίνει για τα μάτια του κόσμου και μόνον, το δε αποτέλεσμά της είναι προδιαγεγραμμένο, αφού τόσον ο Γκόλιας, όσο και οι τρωκτικάριοι που διαμορφώνουν την άποψή τους από τα «γραφτά» του Γκόλια έχουν συγκροτημένη άποψη. Ποιος την γαμεί την δίκη!…

Αν δε και παρ’ ελπίδα, τολμήσουν οι δικαστές να καταλήξουν άλλως από τα προδιαγεγραμμένα, ας έχουν υπ’ όψιν τους τι πρόκειται να συμβεί. Θα καεί η Αθήνα (ομοίως και η Αμφισσα σαν collateral dammage). Εδώ δεν μιλάμε πια για λαϊκή δικαιοσύνη, αλλά για εκβιαστική προειδοποίηση προς τους δικαστές να πειθαρχήσουν αναλογιζόμενοι τις συνέπειες. Η απειλή είναι σαφέστατη και αναζητείται μόνον αν ο δημοσιοκάφρος την εξέπεμψε ως εκπρόσωπος των εν αναμονή καταστροφέων με τους οποίους συνδέεται, είτε λόγω αρρωστημένου εγκεφάλου, ώς ευχή ή πρόβλεψη.

Στο σημείο αυτό μην λησμονούμε ότι ο Αλέξης δεν βρέθηκε εκεί σαν μαχητής, διαδηλωτής, αντιεξουσιαστής είτε οτιδήποτε άλλο, ούτε πυροβολήθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης αστυνομικών κατά τρομοκρατών. Αντιθέτως ήταν ένα παιδί «καλής οικογενείας» που βρέθηκε εκεί για προσωπικούς λόγους αναψυχής και ατυχώς συνέπεσε να βρεθεί σε λάθος μέρος την λάθος στιγμή. Δεν επεδίωξε να γίνει, δεν έγινε και δεν θα γίνει το θύμα-σύμβολο του αντιεξουσιαστικού αγώνα (που τόσο πολύ θα ήθελαν οι αντιεξουσιαστές να είχαν, ένα κανούργιο Διομήδη Κομνηνό ας πούμε) Για καφέ είχε πάει.

Εκφράζω εν τέλει την απορία μου εάν η μητέρα του θύματος, (της οποίας ομολογουμένως η πολιτεία δεν συμπίπτει με τα αναμενόμενα από μια χαροκαμένη μάνα του θύματος ενός τραγικού συμβάντος, αντιθέτως έχει εξελίξει αρκετά το marketing της μάνας του νεκρού αγωνιστή), συμφωνεί με τις απόψεις αυτές που γράφονται και θα συνεχίσουν μάλλον να γράφονται, ανώνυμα αλλά και επώνυμα σχετικά με την δίκη του ενόχου για τον θάνατο του γιου της.

Αναγκαία η διευκρίνηση ότι δεν αγγίζω καν την ουσία της υπόθεσης. Δεν είμαι ούτε νομικός ούτε δημοσιογράφος άρα δεν δύναμαι και δεν μου επιτρέπεται. Ως Ελλην πολίτης εμπιστεύομαι απολύτως την Δικαιοσύνη της χώρας μου και όποια απόφαση εκδοθεί θα είναι απόλυτα σεβαστή. Αυτό που σχολίασα είναι οι γενικότερες απόψεις του δημοσιοκάφρου, όπως αυτές προκύπτουν από τα τρία σταχυολογημένα αποσπάσματα της ανάρτησής του.


ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ


Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: