Eπίμονος καπνιστής σε Ταμείο Υγείας

Δεν αγγίζω το θέμα της ισχύος του αντικαπνιστικού νόμου. Το αν ισχύει ή όχι, το εάν εφαρμόστηκε ποτέ ή όχι, η ευθύνη του κράτους που δεν παρέδωσε τα προβλεπόμενα σήματα και όλα τα συναφή είναι ένα μεγάλο θέμα συζήτησης αλλά ασύμβατο με το μπλογκ μας. Δεν αντέχω όμως τον πειρασμό να σχολιάσω πως η πρόσφατη φορολογική επιδρομή στα τσιγάρα μάλλον δείχνει την πρόθεση της κυβέρνησης να θάψει τον Νόμο, αν μάλιστα θυμηθούμε ότι οταν η νυν Υπουργός απεπειράθη να επανέλθει επί του θέματος, ο Πάγκαλος της επέστρεψε την πρόταση νόμου της να την`κάνει …γαργάρα.

Θα σταθώ, όπως πάντοτε στον τρόπο και μόνον που προσεγγίζουν τέτοια θέματα τα καφρομπλογκς, παρουσιάζοντας αυτολεξεί την παρακάτω ανάρτηση του Τρωκτικού.

Κύριοι
ο κυριος της φωτογραφίας που σας στελνω (τα στοιχεία του οποιου ειναι στη διαθεσή σας) ειναι εργαζόμενος στο Ταμείο των Υπαλλήλων ΟΤΕ (ΤΑΠ-ΟΤΕ) στην οδό Μενάνδρου. Στο δεξί του χέρι διακρίνεται το τσιγαράκι του. Εξακολουθεί και καπνίζει κυριολεκτικά το ενα τσιγάρο μετά το άλλο στο χώρο οπου δεκάδες συνταξιουχοι και ηλικιωμένοι ανθρωποι συνωστίζονται για καταθεση  δικαιολογητικών (2ος οροφος). Η ατμοσφαιρα ειναι αποπνικτική γιατί δεν υπαρχει κανένα παραθυρο ανοιχτό και τα καλοριφερ δουλευουν στο φουλ.Παρα τις συχνές παρατηρήσεις αγνοεί ασφαλισμένους και τους υπευθύνους του τμηματος του και προκλητικά απαντά : «αμα σε πειράζει το τσιγάρο κάνε πιο κει». Ειναι σκανδαλο οχι μόνο επειδή καπνίζει ενώ απαγορευεται αλλα επιπλεον και μεσα σε χωρο συναλλαγής σε ενα Ταμείο Υγείας.»

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

H ανάρτηση συνοδεύεται από μια φωτογραφία του «παραβάτη – καπνιστή«, όπου φαίνεται όντως να καπνίζει. Ο άνθρωπος αυτός είναι πλήρως αναγνωρίσιμος στην φωτογραφία αυτή, ούτε τα μάτια του σκεπάστηκαν, ούτε θόλωσε κανείς το πρόσωπό του και δεν μέμφομαι αυτόν που την τράβηξε αλλά αυτόν που την δημοσίευσε (που είναι οι γνωστές πορτοκαλί μάσκες που βάζει στις μπαρόβιες τηλεπερσόνες;) Την άσπρη μάσκα την βάλαμε εμείς, για να μην συνεργήσουμε στην περαιτέρω διαπόμπευσή του.

Aφού λοιπόν κατελήφθη να καπνίζει, πιθανότατα να εφαρμοσθεί ο Νόμος και να του επιβληθεί πρόστιμο. Δεν χρειάζεται έρευνα για το ποιος είναι, αν και ο καλός ρουφιάνος-αναγνώστης έχει τα στοιχεία του στην διάθεση του Τρωκτικού (προσέξτε το αυτό. Οχι στην διάθεση των Αρχών, όχι στην διαθεση του Προϊσταμένου του, στην διάθεση του Τρωκτικού!!)

Ομως το πανηγύρι τώρα αρχίζει.

Ποιος τον φωτογράφησε; Με ποιο δικαίωμα; Εϊναι επαγγελματίας δημοσιογράφος; Ακόμα και αν είναι, τον ερώτησε αν έχει την άδειά του; Προφανώς όχι! Εδώ έχουμε αδίκημα που προβλέπεται και τιμωρείται από τον Νόμο, δεδομένου οτι η διαχείρηση της μορφής και της εικόνας κάποιου κατατάσσεται στα ευαίσθητα προσωπικά του δεδομένα.

Θα μου πείτε πως ο ρουφιάνος, όπως όλοι οι ρουφιάνοι, είναι ανώνυμος, είναι απλά ο «αναγνώστης». Αντε βρες τον… Τπάρχει τρόπος, αρκεί να κινηθούν σωστά οι διαδικασίες, αλλά το ζουμπί είναι πιο πέρα.

Η δημοσίευση αυτης της φωτογραφίας στο Τρωκτικό αποτελεί «δυσφήμιση«, αδίκημα που επίσης προβλέπεται και τιμωρείται από τον Νόμο. Το έγκλημα αυτό δεν το διαπράττει αυτός που τράβηξε την φωτογραφία, αλλά αυτός που την κάνει δημόσια, διαπομπεύοντας με αυτόν τον τρόπο το θύμα σε εκατοντάσες χιλιάδες άλλους πολίτες.

Το θύμα κατά συνέπεια μπορεί να ζητήσει ικανοποίηση και χρηματική αποζημίωση για την βλάβη που υπέστη από την δημοσίευση αυτή, είτε ως πολιτικώς ενάγων στην ποινική δίκη αλλά και αυτοτελώς ενώπιον των αστικών δικαστηρίων, ακόμα και αν δεν καταφύγει καν στα Ποινικά προηγουμένως.

Αρκεί το θύμα της φωτογραφίας να επικαλεστεί την μαρτυρία του έγκριτου δημοσιογράφου κ.Τέρενς Κουΐκ, ο οποίος (όπως γράφουμε και σε ένα από τα καυτά μας άρθρα) έχει δημόσια δηλώσει ότι γνωρίζει τον Διαχειριστή του καφρομπλογκ και τον έχει δημοσίως (σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του «Θέματος») συγχαρεί.

Αντε για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος!

ΥΓ 1 Ενημερώνουμε πως έχουμε ήδη σώσει την ανάρτηση του Τρωκτικού, δύο φορές, με αρκετό χρονικό διάστημα μεταξύ των, όπως είναι, οπότε είτε την εξαφανίσει ο γνωστός για το θάρρος του και ως ¨λιράτη κότα¨ Γκόλιας, είτε την μασκάρει, οι αποδείξεις υπάρχουν. Αν μας διαβάζει ο κύριος που διαπομπεύτηκε από το Τρωκτικό, είτε συγγενής του και μας χρειάζονται,  ας επικοινωνήσουν μαζί μας.

ΥΓ 2 Εεπιδή υποψιάζομαι την τρωκτικάριας λογικής ένσταση που κάποιοι έχουν στα ακρόχειλά τους, ας την προλάβω. ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ είναι να πεις την πουτάνα «πουτάνα». Αν πεις «πουτάνα» κάποια που δεν είναι πουτάνα τότε είναι ΑΛΛΟ αδίκημα βαρύτερο. ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΗ ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ. Το αδικημα της δυσφήμισης έχει τελεστεί από το Τρωκτικό, οι άνθρωποι του οποίου πρέπει να αισθάνονται τυχεροί που τα blogs δεν θεωρούνται «ΤΥΠΟΣ«. Αν εθεωρείτο τότε θα είχαμε την επιβαρυντική περίπτωση της Δυσφήμισης δια του Τύπου.

ΥΓ 3 Αν και δεν το κάναμε ποτέ άλλοτε, αυτό είναι το λινκ για την ανάρτηση του Τρωκτικού, η οποία αναρτήθηκε σήμερα 16-1-2010 στις 7.56 π.μ.

ΥΓ 4 Αυτή η αντικαπνιστική υστερία ξεκίνησε, όπως πολλές άλλες υστερίες, από τις ΗΠΑ. Πριν λίγα χρόνια όμως τα πράγματα ήταν αλλιώς. Τότε όχι μόνον δεν ενοχλούσε ο καπνός του διπλανού, όχι μόνο δεν έβλαπτε το καπνισμα, αλλά τα τσιγάρα Salem διαφημίζονταν σαν κατάλληλα για τους ευαίσθητους παιδικούς οργανισμούς. Αψευδής μάρτυς το σχετικό διαφημιστικό του 1965, που θα βρείτε στην βιντεοθήκη μας, όπου ένας πιτσιρικάς αφού ενοχλείται και βήχει από ένα άλλο τσιγάρο, ανακαλύπτει τα μεντολ Salem, φουμάρει μεσα στην τρελλή χαρά και φωνάζει και τα φιλαράκια του! Μετά ανακαλύψαμε ότι βλάπτει το κάπνισμα! Τότε δεν υπήρχαν επιστήμονες!!

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: