Μαρινέλα και έσοδα συναυλίας Καζαντζίδη. Αισχος!

Ο αισχρός δημοσιοκάφρος του καφρομπλογκ Τρωκτικού βγάζει εδώ όλο του το δηλητήριο και την εμπάθεια εναντίον της μεγάλης κυρίας του Ελληνικού τραγουδιού. Σχετικά με το θέμα των αναζητουμένων εσόδων από τις συναυλίες εις μνήμην του Στελιου Καζαντζίδη, που ανασκάλεψε πρόσφατα ο Μάκης Τ. η Μαρινέλα έκανε γνωστή την θέση της και τις ενέργειες που έχει κάνει για το θέμα αυτό με μια λιτή αλλά σαφέστατη ανακοίνωσή της. Την ανακοίνωση αυτή διαβάστε την εδώ.

Με αφορμή τις εκπομπές «Κίτρινος Τύπος» της 11-1-2010 και «Ζούγκλα» της 14-1-2010, σε σχέση με τις συναυλίες που δόθηκαν την 18η και την 23η Σεπτεμβρίου 2009 στο Καλλιμάρμαρο στάδιο Αθηνών και στο Καυταντζόγλειο στάδιο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα τραγουδιστή, Στέλιου Καζαντζίδη, οφείλω να επισημάνω τα ακόλουθα:

1. Η «Αρωγή» είναι ένα φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο, που σκοπό έχει να βοηθά αναξιοπαθούντα άτομα, ώστε να βελτιωθεί το επίπεδο διαβίωσής τους. Από το έτος 2002 καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια για την προώθηση των σκοπών του εν λόγω σωματείου συμμετέχοντας μάλιστα ενεργά στο κτίσιμο του κέντρου διημέρευσης για άτομα με ειδικές ανάγκες το έτος 2003. Σε αναγνώριση, μάλιστα, της προσφοράς μου αυτής η «Αρωγή» με ανακήρυξε ως πρέσβειρα του σωματείου.

2. Τον Μάρτιο του 2009 εξέφρασα την ιδέα μου στην πρόεδρο της «Αρωγής», κα Βίκυ Έλλιοτ, να διοργανωθεί μία συναυλία στη μνήμη του αείμνηστου Στέλιου Καζαντζίδη και τα έσοδα αυτής να διατεθούν για την επίτευξη του νέου στόχου της «Αρωγής», που είναι η ανέγερση ξενώνα για ορφανά παιδιά με ειδικές ανάγκες στις Αχαρνές Αττικής. Πρότεινα, μάλιστα, ο νέος ξενώνας να πάρει το όνομα του Στέλιου Καζαντζίδη, πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή.

3. Προς επίτευξη του παραπάνω σκοπού παρακάλεσα μερικούς από τους κορυφαίους έλληνες ερμηνευτές και συναδέλφους μου να τιμήσουν με την παρουσία και την ερμηνεία τους τις παραπάνω δύο συναυλίες. Πράγματι, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Πασχάλης Τερζής, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Δημήτρης Μητροπάνος και η Γλυκερία δέχτηκαν με χαρά την πρόσκληση αυτή.

4. Αν και έχει ειπωθεί επανειλημμένως, εντούτοις οφείλω να τονίσω για μία ακόμα φορά, ότι τόσο εγώ όσο και οι παραπάνω συνάδελφοί μου ουδεμία αμοιβή λάβαμε για τη συμμετοχή μας στις εν λόγω συναυλίες.

5. Την διοργάνωση των συναυλιών αυτών ανέλαβε εξ’ ολοκλήρου και αποκλειστικά ο κος Ανδρέας Καραχάλιος, με τον οποίο τόσο εγώ όσο και άλλοι καλλιτέχνες είχαμε συνεργαστεί στο παρελθόν με επιτυχία.

6. Μετά το πέρας των συναυλιών ο κος Καραχάλιος ενημέρωσε την κα Έλλιοτ, ότι δεν απέμειναν χρήματα για την «Αρωγή», διότι τα έξοδα των συναυλιών ήταν υπέρογκα. Η κα Έλλιοτ με ενημέρωσε για τα παραπάνω και αμέσως ζήτησα εξηγήσεις από τον κ. Καραχάλιο, ενώ παράλληλα του ζήτησα και μία αναλυτική ενημέρωση με την παράθεση των επίσημων οικονομικών στοιχείων των δύο συναυλιών. Ο κος Καραχάλιος με παρακάλεσε η σχετική συνάντηση και η παράθεση όλων των στοιχείων να γίνει με την έλευση του νέου χρόνου.

7. Σήμερα, και μετά τις παραπάνω δύο τηλεοπτικές εκπομπές, τόσο εγώ όσο και η «Αρωγή» ζητήσαμε από τον κ. Καραχάλιο όλα τα οικονομικά στοιχεία των εν λόγω συναυλιών να ελεγχθούν από ορκωτό λογιστή της επιλογής μας, αίτημα το οποίο και αποδέχτηκε. Έχω ζητήσει ο οικονομικός έλεγχος από τον ορκωτό λογιστή να διεξαχθεί στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα και πιστεύω ότι εντός των επόμενων ημερών θα έχει ολοκληρωθεί. Τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου θα διαμορφώσουν και τις περαιτέρω ενέργειές μου.

8. Είναι γεγονός ότι η εξέλιξη των πραγμάτων αναφορικά με τα καθαρά έσοδα από τις δύο αφιερωματικές συναυλίες στην μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη αποτέλεσαν και για μένα, όπως και για τα υπόλοιπα μέλη της «Αρωγής», μία ιδιαίτερα δυσάρεστη έκπληξη, αφού σκοπός μου ήταν αφενός να τιμήσω τη μνήμη του Στέλιου Καζαντζίδη και αφετέρου να βοηθήσω στην ανέγερση ξενώνα για ορφανά παιδιά με ειδικές ανάγκες στις Αχαρνές Αττικής. Για την ανέγερση του εν λόγω ξενώνα, εξάλλου, εργάζονται καθημερινά και ανιδιοτελώς μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας πολλοί συνάνθρωποί μας.

9. Η αρνητική, όμως, δημοσιότητα που έλαβε χώρα τις τελευταίες ημέρες αναφορικά με τις εν λόγω συναυλίες, από δικαιολογημένο πιστεύω δημοσιογραφικό ενδιαφέρον, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αποτελέσει τροχοπέδη σε όλους εμάς που, άλλοι περισσότερο και άλλοι λιγότερο, έχουμε αφιερώσει τη ζωή μας στην προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας.

10. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για μία ακόμα φορά τους συναδέλφους μου, οι οποίοι αφιλοκερδώς δέχτηκαν την πρόσκλησή μου.

Μαρινέλλα

Αυτή λοιπόν την σαφέστατη ανακοίνωση, το καφρομπλογκ και ο κομπλεξικός δημοσιοκάφρος διαχειριστής την σχολίασε με μια ανάρτηση που είχε τον κατάπτυστο τίτλο «Επρεπε να πληρώσεις από την τσέπη σου κυρία μου, αν δεν έφταναν τα χρήματα» και το ακόμα πιο κατάπτυστο κείμενο:

Βγαίνει η Μαρινέλλα και λέει ότι δεν έμεινε τίποτα από το 1,5 εκ. ευρώ που έβγαλε η συναυλία για τον Στέλιο Καζαντζίδη! Όλα πήγαν στα έξοδα της συναυλίας που κόστισε 1,5 εκ ευρώ σύμφωνα με τον διαχειριστή της κ.Καραχάλιο. Δηλαδή που πήγαν τόσα πολλά χρήματα; Θέλουν να μας πείσουν ότι για μια συναυλία χρειάζονται 1,5 εκ. ευρώ; Ποιοι ήταν αυτοί που πήραν τόσα πολλά χρήματα; Αν ήταν έτσι κανένας δεν θα έκανε συναυλία. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να κάνει η Μαρινέλα ήταν να εξασφαλίσει το ποσό για το ίδρυμα «αρωγή» ακόμα και από την τσέπη της. Καλά της τα είπε ο Μάκης και της τα έχωσε(όχι δεν τα βρήκαμε για όσους ρωτάτε)όσο μεγάλο όνομα και αν είναι. Από την στιγμή που η δουλειά έπεσε έξω έπρεπε να βρει χρήματα για το ίδρυμα. Εμάς δεν μας νοιάζει αν θα πληρωθεί ο Καραχάλιος ή ο ντράμερ αλλά το ίδρυμα. Άντε γεια σου τώρα Μαρινέλλα.

H ΑΠΟΨΗ MOY

Δεν θα το σχολιάσω καν. Το αφήνω ασχολίαστο από μένα. Προκαλώ οποιονδήποτε καλόπιστο αναγνώστη να απαντήσει σε δύο ερωτήματα.

  1. Είναι ποτέ δυνατόν να διαβάσει κάποιος την επιστολή της Μαρινέλας και να καταλήξει σε αυτά τα συμπεράσματα, αν δεν είναι προκατειλημμένος εξ αρχής;
  2. Θα τολμούσε ποτέ ο δημοσιοκάφρος να γράψει τέτοια κριτική, αν δεν καλυπτόταν πίσω από την ανωνυμία του blogger;

Αφου απαντήσετε, αν θέλετε, σε αυτά τα δυο ερωτήματα, δώστε μας την γνώμη σας για το ποιος φταίει, ψηφίζοντας στο Poll μας. Μπορείτε να ψηφίσετε μία ή δύο επιλογές.


ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: