To γραφείο …τύπου της μάνας του μικρού Αλέξη

Ιερό πρόσωπο η μάνα! Σε κάθε εποχή, σε κάθε θρησκεία, σε κάθε πολιτισμό. Αξιο κάθε σεβασμού. Χίλιες φορές πιο ιερό πρόσωπο η χαροκαμένη μάνα. Στην πατρίδα μας δυστυχώς πολύ οικεία εικόνα, με τόσους διεθνείς και εμφύλιους πολέμους. Πάντα η χαροκαμένη μάνα είναι η τραγικότερη μορφή, μέσω οποιασδήποτε τέχνης και αν προσεγγίζεται.

Η Τζίνα Τσαλικιάν είναι η χαροκαμένη μάνα του μικρού Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αξίζει σεβασμό, αξίζει συμπαράσταση, αξίζει στήριξη στον βουβό σπαραγμό της για το σκληρό χτύπημα της μοίρας. Ομως η Τζίνα Τσαλικιάν δίνει την εντύπωση της χαροκαμένης μάνας, όπως τουλάχιστον είναι οικεία στην κουλτούρα μας;

Δυστυχώς όχι και θα το πω ξεκάθαρα μιας και εκφράζω προσωπικές μου σκέψεις στο δικό μου ιστολόγιο. Η Τζίνα Τσαλικιάν σπεκουλάρει πάνω στο μνήμα του γιου της! Το γιατί θα το εξηγήσει, αν θέλει η ίδια, είτε θα προκύψει στο μέλλον!

Ο γιος της έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός αστυνομικού. Αυτό είναι βέβαιο! Αλλο τόσο βέβαιο είναι ότι αυτό συνέβη κατά λάθος! Ο Αλέξης δεν βρέθηκε στα Εξάρχεια σαν μαχητής, σαν αντιεξουσιαστής, σαν τρομοκράτης, σαν διαδηλωτής, σαν τίποτε από αυτά! Δεν πυροβολήθηκε στο πλαίσιο μιας «μάχης με τους μπάτσους«,  δεν προκάλεσε τον δήμιό του πετώντας πέτρες ή μολότωφ ή στήνοντας οδοφράγματα!

Ο Αλέξης βρέθηκε στα Εξάρχεια να μαζέψει ήλιο, να συναντήσει φίλους, να πιεί καφέ, να φλερτάρει και η κακιά μοίρα έφερε το αγόρι της καλής κοινωνίας απέναντι στον (μόνιμα είτε περιστασιακά) παρανοϊκό πλην όμως οπλισμένο Κορκονέα. Ο Αλέξης λοιπόν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΡΩΑΣ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΖΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΕΙ, όπως δεν ήταν και ο μακαρίτης ο Αξαρλιάν.

Συνεπώς η Τζίνα Τσαλικιάν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΗΡΩΑ, δεν είναι η Ολυμπιάδα που θα πάρει την θέση του Αλέξανδρου, δεν είχε και δεν έχει σχέση με εκείνους που για τους λόγους τους και τα πιστεύω τους συμπλέκονται και μάχονται με τις δυνάμεις Τάξης. Δεν είναι και δεν θα γίνει πασιονάρια κανενός αγώνα.

Δεν της ανήκει, όπως δεν ανήκει και στον μακαρίτη γιο της κανένα εύσημο δημοκρατικής θυσίας. Της ανήκει ο ολόψυχος σεβασμός όλων μας για το βαρύ της πλήγμα, ίδιος ακριβώς με τον σεβασμό στον πόνο της Λαρισαίας μάνας που έχασε τα δυο αγόρια της σε αυτοκινητιστικό ατύχημα, ή της μάνας του οδηγού της χρηματαποστολής που ληστεύθηκε προχθές!

  • Αλλά η Τζίνα Τσαλικιάν διατηρεί Συμβουλο Επικοιωνίας! Ετσι ακριβώς σύστησε η ίδια τον κύριο Κωνσταντίνου στον συντάκτη εφημερίδας.
  • Αλλά η Τζίνα Τσαλικιάν ασκεί πολιτική δημοσίων σχέσεων και προσέχει το overexposure χρησιμοποιώντας άτεχνα μανιέρες πολιτικάντηδων. Δίνει συνεντεύξεις και μετά τις διαψεύδει με οιωνεί δελτία τύπου, επειδή δέχεται πιέσεις και από άλλα ΜΜΕ για συνεντέυξεις. Θέλει προφανώς να επιλέγει που εμφανίζεται!
  • Αλλά η Τζίνα Τσαλικιάν διατηρεί σειρά δικηγόρων με τους οποίους αναζητεί τρόπο να γίνει η δίκη στην Αθήνα και όχι στην Αμφισσα, κάνοντας παραστάσεις στον Αρειο Πάγο, αναζητώντας φύλλα ποιότητας των δικαστών της σύνθεσης του Μ.Ο.Δ. Αμφίσσης και όλα αυτά για να είναι ευκολότερη η πρόσβαση των φίλων του Αλέξη στην δίκη!
  • Αλλά η Τζίνα Τσαλικιάν θα παραστεί ως πολιτικώς ενάγουσα! Προφανώς θα διεκδικήσει αποζημίωση! Λες και θα υπάρχει στην κατοχή της οικογένειας Κορκονέα τίποτε αξιόλογο να κατάσχει! Λες και μπορεί να αποτιμήσει την ζωή του παιδιού της σαν να είναι πολύτιμοι λίθοι.
  • Αλλά η Τζίνα Τσαλικιάν εμφανίζεται πάντοτε ντυμένη και βαμμένη στην τρίχα όταν συνεντευξιάζεται για τον χαμό του γιου της. Δέστε την φωτογραφία και προσέξτε το ρουζ, το κραγιόν, τις αφέλειες κομμωτηρίου.
  • Αλλά η Τζίνα Τσαλικιάν τελικά δηλώνει ότι δεν θα παραστεί στην δίκη! Επειδή, λέει, προτιμά να συμπαρασταθεί στην άρρωστη μητέρα της που νοσηλεύεται.

Οχι. Δεν είναι αυτή η Ελληνίδα χαροκαμένη μάνα. Η δικιά μας μάνα, κλαίει, μοιρολογάει, προσβλέπει στην Δικαιοσύνη, περπατά στα δικαστήρια με την φωτογραφία του παιδιού της, ενδεχομένως να επιτεθεί με τα χέρια της στον ένοχο, δεν κάνει δημόσιες εμφανίσεις και συνεντέυξεις, δεν βάφεται όταν πάει στο νεκροταφείο και δεν έχει Γραφείο Τύπου και σύμβουλο επικοινωνίας!

Δεν ξέρω αν η κυρία Τσαλικιάν σκέφτεται να εκδώσει βιβλίο για τον Αλέξη, να κάνει telemarketing με τα προσωπικά αντικείμενα του Αλέξη, να επιδιώξει να ιδρυθεί Ιδρυμα Αλέξη με την ίδια Πρόεδρο, να ενταχθεί σε κομματικό μηχανισμό, να λανσάρει κολλεξιόν εφηβικών κοσμημάτων με θέμα τον Αλέξη, να οργανώσει συναυλίες στην μνήμη του ή τι άλλο θέλει να κάνει, πάντως η ύπαρξη και μόνον Συμβούλων Επικοινωνίας προς τα εκεί με παραπέμπει.

Οποιος και αν είναι ο σκοπός της… Μέγα κρίμα, αν ο χαμός του γιου της γίνει το εφαλτήριο ικανοποίησης παιδιόθεν φιλοδοξιών της.

ΜΙΑ ΕΞΗΓΗΣΗ

Το μπλογκ αυτό υπάρχει για να στηλιτεύει και να προβάλλει τις μαϊμουδιές των καφρομπλογκ, όπου κυρίαρχη θέση κατέχει, λόγω και των περίπου 300 αναρτήσεων ημερησίως, το Τρωκτικό. Κατ’ εξαίρεση (που ρόλος της είναι να υπογραμμίζει τον κανόνα) εχθες το Τρωκτικό δημοσίευσε μια ανάρτηση που είναι απολύτως συμβατή με την έννοια του υγιους blogging (αφού είναι προσωπικές απόψεις επί γνωστού γεγονότος) με την οποία συμφωνώ μέχρι κεραίας και το συγχαίρω που πήρε το θάρρος να το κάνει! Την ανάρτηση του Τρωκτικού μπορείτε να διαβάστε εδώ.

ΑΡΘΡΑ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ


Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: