Φτάνοντας τις 50 αναρτήσεις

Αυτή που διαβάζετε είναι η ανάρτηση νούμερο 50. Με την ευκαιρία αυτή αισθάνομαι ότι πρέπει να πω αφενός ένα «ευχαριστω» σε όσους αφιερώνουν ένα κομμάτι του χρόνου τους και μας τιμούν διαβάζοντας τις σκέψεις μας, αφετέρου ένα εξίσου μεγάλο «ευχαριστώ» στην Black Cat και τον Kyro, τους δυο συνταξιδιώτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και συστρατευτηκαν στον Δον Κιχωτικό αγώνα μας για μια υγιέστερη Ελληνική bloggoσφαιρα.

Το ιστολόγιό μας έχει ξεκάθαρο σκοπό και στόχους που στις εισαγωγικές σελίδες του (τα πράσινα κουμπιά από πάνω) έχουν εξηγηθεί επαρκώς. Εχει επίσης μια έφεση στην αισθητική και την λειτουργικότητα. Μας αρέσει η ωραία εικόνα ενός κειμένου, επιμελούμαστε την ορθογραφία του, χρησιμοποιούμε χρώματα για να σπάμε την μονοτονία των μεγάλων κειμένων.

Αυτούς τους άξονες τους τηρούμε όλοι όσοι σήμερα είμαστε εδώ και θα τους τηρήσουν και όλοι όσοι θελήσουν να μας συνδράμουν στο μέλλον. Τούτο φυσικά δεν σημαίνει οτι καταπιέζεται η προσωπικότητα και ο ατομικός τρόπος έκφρασης των συνεργατών.

Τρανό παράδειγμα η παρουσία των δύο φίλων.  Είναι προφανής η διαφορά τόσο στην θεματολογία όσο και στον τρόπο έκφρασης, κυρίως  μεταξύ εμού και της Black Cat. Αυτό το προσμετράμε στα πλεονεκτήματα του ιστολογίου μας, ιδιαίτερα λαμβάνοντας υπόψιν οτι τις τρεις τελευταίες μέρες σημειώνουμε καθημερινά ρεκόρ επισκεψιμότητας, που στηρίζεται στις θεματικές επιλογές της Μαύρης Γάτας μας.

O Kyros από την άλλη, δεν πολυαρθρογραφεί αλλά μας πρόσφερε αυτό το high tech touch αξιοποιώντας τις ειδικές γνώσεις του πάνω στην πλατφόρμα WordPress που είναι απείρως ανώτερη της blogspot, όπως βλέπω καθημερινά και φαντάζομαι βλέπετε και σεις. Χάρη στον Kyros έχουμε βιντεοθήκες, δημοσκοπήσεις, πολύ όμορφα slides shows και κυρίως αυτό το αυτόματο σύστημα με τα πράσινα βελάκια που ενώνει σε ring τα άρθρα με το ίδιο θέμα.

Θέλω να εξηγήσω επίσης ότι η προσπάθειά μας είναι καθαρά ερασιτεχνική. Ολοι έχουμε τις εργασίες μας αλλά και τις οικογένειές μας, οπότε αφιερώνουμε στο ιστολόγιο μας κάποιες από τις ελεύθερές μας ώρες. Ο στόχος μας είναι πάντοτε να καυτηριάζουμε τον τρωκτικισμό αλλά δεν έχουμε την δυνατότητα να το κάνουμε απαντώντας στις περίπου 300 αναρτήσεις που μόνο ένα από τα καφρομπλογκς ανεβάζει.

Αντιθέτως είναι ζήτημα αν μπορούμε να γράψουμε από 2 αναρτήσεις ο καθένας μας, μιας και «γράφουμε» και όχι απλώς «πληκτρολογούμε» πολλώ δε μάλλον δεν αντιγράφουμε! Προσωπικά έχω διαθέσει περίπου 3 ώρες για την ανάρτηση σε σχέση με τον Μίκη και την Δραγώνα, με τον περισσότερο χρόνο να τον έχω διαθέσει όχι στο τι ήθελα να πω αλλά στο ποια θα ήταν η πιο delicate προσέγγιση για να πω αυτό που ήθελα να πω.

Eτσι λοιπόν, όπως αντιλαμβάνεστε, επιλέγουμε μια – δυο αναρτήσεις των καφρομπλογκς ο καθένας μας, ανάλογα με τα δικά του κριτήρια, τις δικές του γνώσεις, τις δικές του προτιμήσεις και την δική του διάθεση. Γι΄αυτό και έχουμε αυτή την θεματική πολυφωνία. Φυσικά το Τρωκτικό έχει την μερίδα του λέοντος στις προτιμήσεις μας επειδή έχει και τεράστιο όγκο καθημερινών αναρτήσεων.

Εδώ κλείνουμε αυτή την μικρή παρένθεση, σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας μέχρι σήμερα, αν σας αρέσει το στυλ μας συνεχίστε να μας διαβάζετε, σας υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε στο ίδιο στυλ και ότι μέρα με την μέρα θα γινόμαστε καλύτεροι σε θέματα λειτουργικότητας και αισθητικής (ο Kyros νάναι καλά)

Παραμένει η ανοιχτή πρόσκλησή μας για συνεργάτες. Διαβάστε τo «Iσχύς εν τη ενώσει«

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: