Aνώνυμα καρτοκινητά με κάρτες SIM Λετονίας

Μια τουλάχιστον άχρηστη έως κακοπροαίρετη ανάρτηση έκανε το γνωστό καφρομπλογκ ΠΡΕΖΑ το οποίο παρουσίασε την PlanetSim μια κάρτα SIM για κινητά από την Λετονία, η οποία δίνει στους Ελληνες την δυνατότητα να καταστρατηγούν τον νόμο περί ταυτοποίησης των καρτοκινητών και μάλιστα ανέξοδα.

Σε μορφή δήθεν αθώου ρεπορταζ αγοράς παρουσιάζει την εισαγωγική εταιρία, το σήμα της κάρτας, ώστε να είναι πανεύκολο να την βρει κάποιος, το ότι πωλείται παντού, τα πλεονεκτήματά της, τις τιμές της, κάνει δηλαδη μια πλήρη διαφήμιση ενός προϊόντος το οποίο ακυρώνει έναν πρόσφατο Ελληνικό Νόμο και ουσιαστικά διευκολύνει τις επικοινωνίες εγκληματικών ομάδων (που ήταν ο στόχος του νόμου Στυλιανίδη)

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Φυσικά δεν πρόκειται εμείς τουλάχιστον να δώσουμε πληροφορίες για την κάρτα, για λόγους αρχής και μόνον, διότι δυστυχώς όλος ο κόσμος την γνωρίζει. Προκειται για προϊόν Ευρωπαϊκής χώρας το οποίο πωλείται ελεύθερα εδώ και καιρό, μεταξύ άλλων και στο ΠΛΑΙΣΙΟ. Ολες όμως οι διαφημίσεις αυτης της κάρτας, όλα τα φυλλάδια, όλες οι ιστοσελίδες δεν ανέφεραν ΠΟΤΕ ότι εξασφαλίζει ανωνυμία.

Δεν ξέρω αν αυτό έγινε μετά από συνεννόηση ή από αίσθημα ευθύνης πάντως πουθενά δεν τονίζεται η ιδιότητα αυτή. Ερχεται όμως σήμερα το καφρομπλογκ και την προβάλλει. Σαν να λέει «λαθρομετανάστες, κακοποιοί, κρατούμενοι που θέλετε να δραπετεύσετε, μην ανησυχείτε… Υπάρχει λύση και μάλιστα φθηνή!»

Αντι να μεμφθεί τον εισαγωγέα και να τον καλέσει να σταματήσει αυτήν την δραστηριότητα, είτε να καλέσει τους ανανγνώστες του να μποϋκοτάρουν την επιχείρηση αυτή μέχρι να σταματήσει να διαθέτει αυτό το προϊόν, έρχεται και διαφημίζει ότι υπάρχει ένα προϊόν με το οποίο μπορούμε να παρανομούμε άφοβα και ελεύθερα!

Διερωτώμαι αν οι νόμοι που ψηφίζονται στην Ελλάδα ψηφίζονται από ενεργούμενα ενός στρατού κατοχής ή από Ελληνες βουλευτές; Aν, όπως νομίζω, ψηφίζονται από Ελληνες βουλευτές, αυτό σημαίνει ότι ψηφίζονται από αυτούς που εμείς επιλέξαμε, διασταλτικά δηλαδή από εμάς. Δική μας βούληση είναι ο νόμος Στυλιανίδη, που ναι μεν λέγεται έτσι αλλά ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των βουλευτών σε μια απολύτως δημοκρατική διαδικασία.

Aντι λοιπόν όλοι εμείς και ιδιαίτερα όσοι ευαγγελίζονται μια κοινωνία ενεργών πολιτών να αντιδράσουμε στην ανήθικη ενέργεια κάποιου που προσβλέποντας στο δικό του οικονομικό συμφέρον και μόνο, βρίσκει «νομότυπα» παραθυράκια σε έναν Νόμο που ψηφίστηκε για την ασφάλειά μας, διευκολύνοντας αυτούς τους οποίους ο Νόμος ήθελε να δυσκολέψει στο να επικοινωνούν ανώνυμα, τον διαφημίζουμε! Γιατί μωρε;

Θα μου πεις ότι ήδη είναι γνωστή. Ε. και; πρέπει να την κάνει γνωστότερη; Θα μου πεις ότι το κράτος έχει την ευθύνη να την εμποδίσει. Φυσικά, αλλά το κράτος δεν είναι κάτι άλλο από μας. Το κράτος είμαστε εμείς. Ο κάφρος που διαχειρίζεται το ΠΡΕΖΑ είναι και αυτός μέρος του Κράτους και κάτω από αυτή την θεώρηση η ενέργειά του είναι αδικαιολόγητη.

Ειμαι σίγουρος ότι το κράτος θα βρει τον τρόπο να εμποδίσει αυτό το εφεύρημα. Ακόμα και αν δεν μπορεί να εμποδίσει την ελεύθερη διακίνηση εντός της Ε.Ε. μπορεί να στραφεί κατά της εταιρίας που το εισάγει, να βρει λόγους που να δικαιολογούν πρόστιμα, να την κλείσει, στέλνοντας το μήνυμα προς οποινοδήποτε άλλον επίδοξο σαμποτερ του κοινωνικού μας συστήματος.  Ας μην ξεχνάμε ότι η Αμερική απηλλάγη από τον Αλ Καπόνε λόγω των φορολογικών του ατασθαλιών.

Αν πάντως δεν καταστεί δυνατόν να εμποδισθεί η διακίνηση αυτής της κάρτας, τότε είναι καλύτερο να ανασταλεί ο Νόμος Στυλιανίδη. Αν θα πρόκειται όλοι οι λαθρομετανάστες και οι εγκληματίες να έχουν τρόπο να επικοινωνούν ελέυθερα και ανώνυμα στην Ελλάδα, ας γίνεται τούτο μέσω των Ελληνικών δικτύων. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να επωφελείται η οικονομία της Λετονίας και ένας ασυνείδητος επιχειρηματίας.Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: