Που φτάσαμε

Και φτάσαμε προχθές (23-12-2009) στο απώτατο σημείο αποθέωσης του γελοίου, να αγορεύει στο κοινοβούλιο ο Καρατζαφέρης και να αναφέρεται στο troktiko σαν … (κρατηθείτε)… «μία από τις σοβαρότερες ιστοσελίδες» Θα μου πείτε «όμοιος τον όμοιο κι η κοπριά…» αλλά δεν είναι τόσο απλό. Επειδή αυτοτελώς ο Καρατζαφέρης είναι γραφικός και κατά το μάλλον ή ήττον ακίνδυνος ενώ το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι του «τρωκτικισμού» αναφέρονται στην Βουλή και ακούγονται στα ΜΜΕ είναι δείγμα αποσύνθεσης και ιδαίτερα επικίνδυνο φαινόμενο.

Εχουμε φτάσει στο σημείο να αντιμετωπίζονται τα «τρωκτικά» σαν η παλιά Αυριανή ή ο παλιός ¨Μάκης» ή ο Ρομπέν των ηλιθίων. Να απειλεί ο καθένας μιαν υπάλληλο ή έναν μαγαζάτορα «θα σε ξεφτιλίσω στα μπλογκς«. Φτάσαμε στο να δημοσιεύονται στα blogs ανοιχτές επιστολές προς Υπουργούς! Που; στα προσωπικά ιστολόγια! Που έχει ο καθένας για να γράφει τις απόψεις του!.. και εννοώ ανοιχτές επιστολές του κάθε τρίτου «αγανακτισμένου μη χέσω πολίτη«.

Φτάσαμε στο σημείο να υποκλέπτονται πνευματικά έργα τρίτων, όπως τα ρεπορταζ και οι στήλες συντακτών εφημερίδων και να αναρτώνται στα «προσωπικά -ντεμεκ- ιστολόγια» πριν καν κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο σχιζοφρένειας να κλέβει ο διαχειριστής ενός «προσωπικού -ντεμεκ- ιστολογίου» ότι θέλει απ’ όπου θέλει, και από πάνω να μνημονεύει και την πηγή του, λες και πρόκειται για συμφωνημένη συνεργασία δύο ΜΜΕ!…

Φτάσαμε εν τέλει στο σημείο να συκοφαντεί όποιος θέλει, όποιον θέλει και να αναγκάζονται οι θιγόμενοι να απευθύνονται στα blogs, διαψεύδοντας τις συκοφαντίες. Να αντιμετωπίζονται δηλαδή τα προσωπικά ιστολόγια σαν δημοσιογραφικά μέσα, ενω δεν τηρούν απολύτως κανένα κανόνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, ενώ το μόνο εργαλείο τους είναι το copy/paste και ενώ στην παραμικρή κίνηση εντοπισμού των, σπευδουν να οχυρωθούν πίσω από την ανωνυμία που δικαιούνται σαν διαχειριστές προσωπικού και μόνον ιστολογίου και να τσιρίζουν για την παραβίαση των δικών τους προσωπικών δεδομένων!

Ε, δεν πάει άλλο ρε παιδιά! Δεν αντέχω άλλο! Εσκασα!…

Ποιοι είμαστε ……………… Ποιοι είναι ………………Τι πρέπει να γίνει

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: