«Καταγγελία» για νυχτερινό κέντρο

Από προχθές άρχισε και συνεχίζεται μια ενορχηστρωμένη επίθεση από «αγανακτισμένους -μη χέσω- αναγνώστες» του Τρωκτικού εναντίον νυχτερινού κέντρου όπου εμφανίζεται η Νατάσα Θεοδωρίδου. Ο πρώτος ανώνυμος «κατήγγειλε» ότι τον χρέωσαν παραπάνω από τα συμφωνηθέντα και ότι ο παρκαδόρος του ζήτησε το …αστρονομικό ποσόν των δέκα Ευρώ!

Ακολούθησαν κι άλλοι, πάντοτε ανώνυμοι, για να φτάσουμε στον σημερινό που λέει απερίφραστα ότι οι τιμές αυτού του μαγαζιού είναι ληστρικές και ότι επειδή την πάτησε ο ίδιος μια φορά, τους κάνει τώρα την διαφήμιση που τους αναλογεί!

Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ

Μακριά από μένα η πρόθεση να κρίνω τα καταγγελόμενα. Ακόμα και τα δέκα Ευρώ μπορεί να είναι μεγάλο ποσόν, ανάλογα με το πόσο μίζερος είναι κανείς Χριστουγεννιάτικα, όταν έχει ήδη πληρώσει 750 Ευρώ. Ομως υπάρχουν τρεις τουλάχιστον αξιοσυζήτητες διαστάσεις του θέματος.

Κατ’ αρχήν ερωτώ τους ντεμέκ καταγγέλοντες, είτε είναι πολλοί, είτε είναι κλώνοι του αρχικού (αυτό χάριν ανωνυμίας δεν θα το μάθουμε ποτέ). Εχεις αγαπητέ μου παράπονο με την χρέωσή σου. Γιατί δεν απευθύνεσαι στην Διεύθυνση του καταστήματος; γιατί δεν καλείς την Αστυνομία; γιατί δεν απευθύνεσαι στο ΙΝΚΑ; γιατί δεν απευθύνεσαι στον Συνήγορο του Πολίτη; Γιατί δεν κάνεις μήνυση, αν υποχρεώθηκες να πληρώσεις; Γιατί έστω δεν καταγγέλεις ότι έγινε σε μια αναγνωρισμένη εφημερίδα;

Αφού ξέρεις το Ιντερνετ θα ξέρεις ότι οι bloggers είναι ιδιώτες και όχι δημοσιογράφοι. Τι σε κάνει να πιστεύεις ότι ο οποιοσδήποτε υπεύθυνος ενός μαγαζιού, κάθεται να διαβάζει τα εκατοντάδες προσωπικά ιστολόγια μήπως και τυχόν ελλοχεύει εκεί καμμιά καταγγελία σε βάρος της επιχείρησής του;

Γνωρίζεις επίσης ότι, εφόσον ο blogger είναι ιδιώτης, το μήνυμα που του στέλνεις εσύ είναι ένα ιδιωτικό μήνυμα. Αν όμως εκείνος το αναρτήσει, επειδή το περιεχόμενο του μηνύματος θίγει και βλάπτει τα συμφέροντα συγκεκριμένης επιχείρησης, ο blogger μπορεί να διωχθεί ποινικά για το αδίκημα της «δυσφήμισης» με συνέπεια να εναχθεί και αστικά και να του ζητηθούν αποζημιώσεις και διαφυγόντα κέρδη;

Εμένα λοιπόν μου φαίνεται πως ο λόγος που δεν έκανες τίποτε από όσα ανέφερα παραπάνω (που θα έκανε οποιοσδήποτε ήταν στη θέση σου και θα πίστευε πως έχει δίκιο) είναι ακριβώς ότι όποιοδήποτε από αυτά και αν επέλεγες, δεν θα μπορούσες να είσαι ανώνυμος! Θα έπρεπε να έδινες τα στοιχεία σου, πράγμα απόλυτα λογικό για κάποιον διαμαρτυρόμενο και απόλυτα ασύμβατο με κάθε συκοφάντη!

Ειδικότερα ο λόγος που δεν απευθύνεσαι σε μια εφημερίδα είναι οτι οι αληθινοί δημοσιογράφοι, οταν υποδέχονται μια καταγγελία, ενημερώνουν τον καταγγελόμενο, παιρνουν την απάντησή του και τις δημοσιεύουν αντάμα. Τα δε στοιχεία του καταγγέλοντος, είναι πάντα στην διάθεση και του Εισαγγελέα και του καταγγελόμενου. Ζόρικα, έ;

Εσύ όμως δεν είχες σκοπό να δικαιωθείς, προφανώς επειδή ήξερες ότι δεν είχες δίκιο. Είχες σκοπό να βλάψεις και σ’ αυτόν τον στόχο το τρωκτικό σούρχεται κουτί. Ανώνυμος εσύ γράφεις ότι παπαριά θέλεις, ανώνυμος αυτός δημοσιεύει ότι παπαριά θέλει και καταλήγουμε στο να συκοφαντείται μια επιχείρηση που δεν μπορεί να βρει το δίκιο της ούτε καν να αμυνθεί, επειδή οι συκοφάντες φορούν κουκούλα! Αν μάλιστα ζητηθεί η άρση της κουκούλας, θα αρχίσει αμέσως η γνωστή «παπαδοπουτάνα» να τσιρίζει ότι «εγώ είμαι blogger, δεν κάνω λειτούργημα, προσωπικές μου θέσεις εκφράζω, Μηηηηη….»

Και που ξέρω εγώ τώρα, ότι όλοι οι άλλοι που έγραψαν μετά από σένα δεν είναι παρά δικοί σου κλώνοι με σκοπό να κρατάνε το θέμα επίκαιρο, παρά τον ταχύ ρυθμό των αναρτήσεων του καφρομπλογκ; Τι διάολο… Αίφνης όσοι πήγαν στην Θεοδωρίδου πιάστηκαν θύματα, έχουν όλοι Ιντερνετ και γράφουν όλοι στο τρωκτικό;

Που ξέρω εγώ ότι εσύ δεν είσαι βαλτός από κάποιο άλλο μαγαζί για να διασπείρεις ψευδείς πληροφορίες και να κάνεις τον κόσμο να μην πάει εκεί να διασκεδάσει; Που ξέρω ότι εσύ καν υπάρχεις και δεν είσαι αλτερνατίβα του καφροδημοσιογράφου o οποίος, πουλώντας αυτού του είδους τις υπηρεσίες, βγάζει το μεροκάματο της κουκούλας; (αφού δεν μπορεί με κανέναν άλλο τρόπο να βγάλει ούτε ένα Ευρώ από το έκτρωμά του)

Μια λύση υπάρχει για να λυθούν όλα αυτά. Η άρση της ανωνυμίας των ιστολογίων που δραστηριοποιούνται δημοσιογραφικά και η εξίσωσή τους με Μέσα.

Επειδή βεβαίως πρέπει να παταχθεί ο αισχροκερδής επιχειρηματίας αν έχει άδικο, αλλά κάπως πρέπει να βρει το δίκιο του, άν έχει δίκιο!